al contingut a la navegació Informació de contacte

Parlem d'Aransa?

No trobareu blocs de cases adossades ni urbanitzacions de segones residències. Tampoc no trobareu botigues, ni grans ni petites.

DIMECRES 12 OCTUBRE 2022

Quan arribeu a Aransa no hi trobareu massa gent. El padró del 2020 té enregistrades 45 persones (22 homes i 23 dones). 

No trobareu blocs de cases adossades ni urbanitzacions de segones residències. Tampoc no trobareu botigues, ni grans ni petites.

Trobareu, això sí, allotjaments rurals i restaurants mantinguts per gent del poble i un hostal. Trobareu, també, un munt de camins que s’enfilen per la muntanya i que permeten arribar a punts amb vistes magnífiques sobre el Cadí, a racons carregats d’història local i a fonts que també la gent del poble neteja i restaura.

I hi trobareu, per descomptat, l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa, 36 quilòmetres de pistes amb diferents nivells de dificultat i diferents circuits de raquetes.

I un fet important que diu moltes coses: l’estació és la primera del Pirineu portada per la gent del poble. Veïnes i veïns d’Aransa uneixen esforços i voluntat per tirar endavant una activitat que atrau tant famílies, com escoles i esportistes d’alt nivell. L’estació ha acollit ja Campionats de Catalunya, Campionats d’Espanya i vol convertir-se en un referent de la competició federada del país; a més, organitza juntament amb l’estació de Lles la Marxa Pirineu, l’única marxa popular que uneix dues estacions d’esquí, amb sortida a Lles i arribada a Aransa.